Arrels locals

 

Com s’organitza el procés?

S’organitza a través de les arrels locals que dinamitzen els diàlegs dels diferents cicles temàtics als respectius municipis o barris de ciutats.

Les arrels són integrades per totes les persones i entitats locals que vulguin implicar-s’hi, a excepció de partits polítics, càrrecs electes i càrrecs en les estructures de partits.

Es proposa crear espais comuns de poble on tothom hi càpiga, així com els espais de finalitats similars com enteses territorials, grups locals dels diferents moviments socials, nuclis locals de grans entitats, consells locals per la república, etc.

A les arrels locals es demana assistir-hi a nom propi, per evitar etiquetes ni protagonismes de cap entitat ni moviment social. Tots som poble.

 

Com crear o col·laborar amb les arrels local del vostre municipi?

Contacteu directament amb les vostres arrels si ja existeixen al llistat de més avall i apunteu-vos al formulari.

En cas que encara no n’hi hagi, apunteu-vos al formulari i informeu-nos si voleu esdevenir la persona o persones de referència de les vostres arrels dinamitzadores locals.

 

Paper dels moviments socials

Els moviments socials de l’àmbit de cada temàtica hi juguen un paper clau, des del seu espai natural de coneixement i d’acció.

Aquest procés esdevé un altaveu al seu servei, per donar força a les seves lluites i reivindicacions i per generar-ne debat a tot el país.

Les seves aportacions poden incloure:

  1. Facilitar informació bàsica sobre la temàtica que es tracti, per informar-ne a la ciutadania, així com quines propostes tenen per solucionar-la.
  2. Facilitar ponents per si hi ha municipis que demanin xerrades informatives sobre la seva temàtica.
  3. Difondre el procés democràtic a les seves xarxes i adherits.
  4. Convidar a les seves bases a formar part de les respectives arrels locals dinamitzadores.

 

Suport formatiu

Vegeu la pàgina Metodologia (enllaç)

 

Llistat de les arrels locals dinamitzadores existents

Escriviu-los directament si hi voleu col·laborar. Com més mans hi sumem, millor funcionarà el procés deliberatiu. Tothom hi pot trobar el seu paper!