Objectiu

 

Som un grup de persones i col·lectius convençuts que només resoldrem els greus reptes socials i ambientals actuals exercint una democràcia participativa al país i al món. Compromesos amb acords resultants de La Marxa Som (https://www.lamarxasom.cat/), promovem la creació d’espais de democràcia de base, autoorganitzats i plenament sobirans perquè esdevinguin permanents.

Engeguem aquest projecte portant a debat temes molt vius – i urgents – que ja disposen de moviments socials treballant-hi.

 

Quina relació té amb altres processos participatius i moviments socials del país?

Iniciar un nou procés desconnectat dels ja existents afebliria el nostre objectiu comú de fer un país més just i sostenible. Aquest procés és una eina més al servei dels diversos moviments socials.

Per això, ens coordinarem amb el màxim nombre possible d’entitats i iniciatives socials del país, perquè tots convergim en un mateix procés participatiu complementari i coordinat.

 

Hi ha partits polítics implicats?

Creiem saludable i necessari no barrejar l’àmbit polític oficial (institucions i partits) amb el demòtic (popular, ciutadà).

Així com els càrrecs electes i partits polítics disposen dels seus mecanismes i espais per dur a terme les seves actuacions, ens cal crear espais i mecanismes perquè, com a poble i com a ciutadans, expressem i decidim directament allò que considerem necessari o que no s’està resolent només des de l’àmbit oficial.

Per això, aquest procés s’impulsa només des de l’àmbit demòtic (no polític ni partidista), demanant als càrrecs electes i càrrecs de partits que s’abstinguin de participar en la fase organitzativa i de ser portaveus ciutadans en la fase participativa, per preservar-ne la màxima neutralitat.

Naturalment, tothom pot participar als diàlegs temàtics com a ciutadà.

Quin pot ser el paper de partits i institucions oficials en aquest procés de democràcia participativa “poblecràcia”?

Als ajuntaments, Govern i Grups Parlamentaris se’ls demana donar el màxim suport logístic, polític o d’altre tipus al llarg de tot el procés, així com el reconeixement i compromís públic amb els resultats que decideixin els ciutadans si se’n verifica la seva obertura i garantia democràtica.

 

Hi pot participar tothom?

Es convida a participar-hi a tots els ciutadans majors de 15 anys que portin un temps orientatiu mínim de residència al país de 3 anys i que donin prou garantia de conèixer la realitat, llengua i valors comuns del nostre país.